HZS Jihomoravský Krimi Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

DOBRÁ ZPRÁVA: Tři jednotky hasičů zachraňovaly psa a kočku z kanalizace v Mutěnicích

MUTĚNICE – Tři jednotky hasičů zachraňovaly psa z kanalizace, aby se po čtyřech a půl hodinách dočkaly milého překvapení.

Přibližně o půl dvanácté starosta obce Mutěnice požádal hasiče o spolupráci při vytažení menšího psa z kanalizačního systému. Pes dle dostupných informací vběhl do kanalizace a na povely majitele nereagoval. Psa bylo pouze slyšet, vizuální kontakt jsme neměli. Proto jsme na místo vyslali i lezecký automobil z brněnské stanice Lidická. Ve výbavě tohoto vozu je mimo jiné štěrbinová kamera.
Nasazením štěrbinové kamery z naší výbavy se nepodařilo situaci vyřešit. Dosah kamery, která slouží především pro vyhledávání osob ve zřícených budovách, nebyl dostatečný. Situace nabrala jasnější rozměr po vyžádání spolupráce s VaK Hodonín. Firma dopravila na místo svoji kameru s dosahem 60 metrů. Pejska se pomocí ní podařilo objevit přibližně ve vzdálenosti 55 m od vstupu.

FOTOGALERIE…

„V místě, kde se měl pes nacházet, jsme odházeli uskladněné palety, přivolaný bagr odstranil zeminu a pomocí úhlové brusky a bouracího kladiva jsme se probourali skrz beton do kanalizace. Velkým překvapením bylo, když jsme vytáhli přeživší kočku a následně hledaného psa, který za ní zjevně vběhl. Oba mazlíčky jsme předali majitelům,“ říkají hasiči.

Zdroj: HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář