Auto-Moto Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Řidiči nohu z plynu! Policisté napříč Českem zahájili dopravní akci SPEED MARATHON

ČESKO – Celoevropská dopravně bezpečnostní akce organizace ROADPOL – „SPEED MARATHON“.

Ve středu 21. dubna 2021 se policisté zapojí do již pátého ročník celoevropské akce SPEED MARATHON na podporu zvýšení bezpečnosti na silnicích. A oč běží? V průběhu měsíce února lidé prostřednictvím stránek https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon posílali policistům tipy na místa, kde řidiči často nedodržují stanovené rychlostní limity. Na stanoviště, vybraná z těchto tipů se postaví policejní hlídky, které budou kontrolovat a měřit rychlost projíždějících vozidel.

Policejní hlídky asi na 800 vytipovaných kontrolních stanovišť budou během celého dne průběžně měnit svá místa podle  lidmi vybraných stanovišť a budou na nich vykonávat kontrolní činnost, kdy budou na těchto úsecích měřit nejvyšší povolenou rychlost. Kromě sledování radarů se ale na stanovištích samozřejmě budou věnovat i dalším činnostem k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, jako kontrole dokladů a technického stavu vozidel, užití zádržných systémů a bezpečnostních pásů, zákazu držení hovorového zařízení, či kontrole alkoholu a jiných nepovolených látek v těle řidičů. Celkem se vystřídají na více než osmdesáti stanovištích.

Autor: kpt. Mgr. Eva Prachařová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář