Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Národní centrála proti organizovanému zločinu zadržela pět lidí v souvislosti zapojením českých občanů do ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny na straně tzv. Doněcké lidové republiky

ČESKO – Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) od včerejšího rána provádí na celém území České republiky úkony trestního řízení, které souvisí se zapojením českých občanů do ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny na straně tzv. Doněcké lidové republiky. 

Došlo k zadržení celkem 5 osob, kdy v dané věci zatím nebylo zahájeno trestní stíhání proti konkrétní osobě či osobám.

Trestní řízení je vedeno pro podezření ze spáchání trestných činů „teroristický útok“, „financování terorismu“ a „podpora a propagace terorismu“.

V tuto dobu probíhají ze strany kriminalistů NCOZ výslechy podezřelých osob a svědků. Trestní řízení dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

NCOZ podotýká, že shora uvedené úkony trestního řízení nesouvisí s kauzou výbuchů muničních skladů ve Vrběticích.

Autor: plk. Mgr. Jaroslav Ibehej

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Národní centrála proti organizovanému zločinu zadržela pět lidí v souvislosti zapojením českých občanů do ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny na straně tzv. Doněcké lidové republiky

Napsat komentář