HZS Krimi Městská policie Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár střechy činžovního domu v Praze zaměstnává od ranních hodin devět hasičských jednotek

PRAHA – Pět profesionálních a čtyři dobrovolné jednotky hasičů zasahovaly dnes od 3.43 hodin v ulici Kroftova v Praze 5 u požáru střechy činžovního domu. Plameny zasáhly střechu v délce asi 30 metrů v plném rozsahu. Hasiči nasadili celkem čtyři vodní proudy, dva vnitřkem budovy, dva přes výškovou techniku.

Jednotky hasičů evakuovaly obyvatele domu ze dvou vchodů, připraven pro ně byl evakuační autobus. Některé osoby se evakuovaly před příjezdem hasičů. Událost se naštěstí obešla bez zranění, ZZS byla na místě z preventivních důvodů. V 4.33 hodin byla ohlášena lokalizace požáru, část vodních proudů mohla být stažena. Následovalo rozebírání ohořelých částí střešní konstrukce, pomocí termokamery hasiči vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska požáru.

Jeden ze vchodů domu je neobyvatelný, asi pro dvacet osob bylo zajištěno náhradní ubytování pracovníkem MČ Praha 5. Přesný rozsah škod a příčinu požáru šetří hasičský a policejní vyšetřovatel.

Zdroj: HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář