Auto-Moto Doprava Krimi Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Svaté Kateřině dopravní policisté dálničního oddělení Ostrov u Stříbra zastavili osobní vozidlo, jehož řidič posléze policistům do detekčního přístroje nadýchal přes 4 promile alkoholu v dechu

PLZEŇSKÝ KRAJ – Včera, krátce před čtvrtou hodinou odpoledne, jsme na operačním středisku přijali oznámení, že na 142,5 km dálnice D5 jede osobní vozidlo v protisměru směrem na Prahu. 

Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky, které projely přibližně několikakilometrový úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily. S největší pravděpodobností si chybu řidič po cca osmi ujetých kilometrech uvědomil, své auto na 138 km otočil a dálnici následně opustil.

Je štěstí, že v té době byl na dálnici minimální provoz. Vozidlo se povedlo zastavit policistům z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra, a to v místě odpočívadla na Svaté Kateřině. Policisté u řidiče r. 1970, cizí státní příslušnosti provedli dechovou zkoušku detekčním přístrojem, který posléze na displeji ukázal pozitivní hodnotu, a to 4,06 promile alkoholu v dechu.

Policisté muže dle zákona vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s odběrem biologického materiálu, kterému se dobrovolně podrobil. Poté řidiče umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Následně s ním budou provedeny další procesní úkony a bude rozhodnuto o přesné právní kvalifikaci.

Autor: nprap. Veronika Hokrová

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář