Krimi Městská policie Pardubický Policie Složky IZS Z domova Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Strážníci na Pardubicku zasahovali o víkendu dvakrát u partnerských potyček

PARDUBICE – Dvakrát o víkendu zasahovali strážníci u násilností. V obou případech šlo o partnerské vztahy dovedené na hranici pěstního souboje.

V prvním případě na linku 156 oznámili svědci volání o pomoc, které se ozývalo z okna v centru města. Hlídka strážníků na místo dorazila v čase pod jednu minutu a našla ženu s modřinami v obličeji a ošklivě napuchajícím loktem. Autor těchto ran stihl z místa zmizet, strážníci ale přesto s prázdnou neodjeli. V době, kdy ženu ošetřovala přivolaná posádka záchranné služby, se pachatel na místo činu vrátil. V dechu mu strážníci naměřili 3,12 promile. Zatímco 41letá žena zamířila v doprovodu zdravotníků do nemocnice, 42letý muž v doprovodu hlídky na záchytnou stanici. Po vystřízlivění se jeho případem začne zabývat Policie České republiky.

V druhém případě šlo o dějství na dvě pokračování. Před bytem zde měli hlasitou výměnu partnerský pár – 29letý muž s 24letou ženou. Za přítomnosti strážníků už zavládlo příměří a muž z místa odešel s tím, že nechce problémy. Vzápětí se ukázalo, že problémy přece jen budou. O půl hodiny později se domu snažil probourat znovu. Tentokrát se zkusil prokopat vchodovými dveřmi. V tom mu bránilo tvrzené sklo a jeden ze sousedů. Sklo prasklo a se sousedem spolu práskli o zem. Zápasící dvojici strážníci od sebe roztrhli a do zklidnění přidrželi každého zvlášť. Bezproblémový zbytek noci tak na druhý pokus zaručila až záchytná stanice. Způsobenou škodu na vchodových dveřích si bytové družstvo vyčíslí a závěrečný účet udělá správní orgán.

Zdroj: MP Pardubice

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář