Auto-Moto Doprava Krimi Policie Praha Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Dvaatřicetiletý pirát silnic se pod vlivem alkoholu snažil v mustangu ujíždět policistům

PRAHA – V neděli krátce po osmé hodině ranní přijali operátoři tísňové linky 158 informaci od pozorného řidiče, že ze Středočeského kraje směrem do Prahy jede vozidlo, jehož řidič jede nebezpečně a vypadá, jako kdyby byl opilý.

Policisté z Oddělení hlídkové služby Prahy IV si vozidla Ford Mustang povšimli na ulici Brněnská ve směru do centra. Policisté za pomoci světelného a zvukového znamení se vozidlo na sjezdu na Jižní spojku pokusili opakovaně zastavit, řidič však nereagoval a začal ujíždět.

Během své jízdy přejížděl vysokou rychlostí z jednoho jízdního pruhu do druhého a při tom ohrožoval další účastníky silničního provozu.  Policisté spolu s dalšími hlídkami vozidlo před Barrandovským mostem ze všech stran zablokovali a tím mu zabránili v další jízdě. Při následné kontrole policisté u dvaatřicetiletého muže provedli orientační dechovou zkoušku, kdy řidiči naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. V okamžiku, kdy muž hledal ve svém batohu doklady, si policisté dále povšimli igelitového sáčku se zelenou sušinou. Při kontrole zjistili, že se jedná o bezmála pět gramů marihuany.

Policisté muže na místě zadrželi pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

Autor: mjr. Eva Kropáčová   

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Dvaatřicetiletý pirát silnic se pod vlivem alkoholu snažil v mustangu ujíždět policistům

Napsat komentář