Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

POČASÍ: V současné době ovlivňuje počasí v Česku tlaková níže, která se bude nadále přesouvat přes naše území

ČESKO – V současné době ovlivňuje počasí v Česku tlaková níže, která se bude nadále přesouvat přes naše území. Začátkem týdne k nám bude proudit chladný vzduch od severu, který přinese krátké ochlazení. K výraznějšímu oteplení dojde až na konci týdne, kdy k nám začne pomalu proudit teplý vzduch od jihu.

V pondělí bude na našem území polojasno a místy zataženo. Denní teploty se budou pohybovat kolem devíti až třinácti stupňů Celsia a vyskytnou se občasné přeháňky. V noci naměříte kolem čtyř stupňů a ve vyšších polohách nad 900 metrů kolem nuly.

Během úterý se může rtuť teploměru přes den vyšplhat ojediněle až na 18 stupňů Celsia. v odpoledních hodinách začne přibývat oblačnosti a na většině území bude zataženo. Noční teploty budou nadále nízké a vyskytnou se i přízemní mrazíky. Vanout bude západní vítr, který může v nárazech dosáhnout rychlosti patnácti metrů za sekundu.

V polovině týdne bude už převážně zataženo a počítejte s častějšími dešťovými přeháňkami i deštěm. Nadále bude vanout západní vítr a denní maxima na jihu Česka budou kolem patnácti stupňů Celsia. Noční teploty zvýší na průměrných šest stupňů Celsia.

Od čtvrtka bude zpočátku polojasno, ale v průběhu dne opět začne přibývat oblačnosti. Odpoledne bude zataženo a stejně jako ve středu se setkáte s častými přeháňkami na většině našeho území. Přes den naměříte 11-15 stupňů a noční teploty se budou pohybovat kolem dvou až pěti stupňů Celsia.

Deštivě počasí vydrží až do pátku, ale v průběhu dne se začne pomalu oteplovat. Pokud se předpovědi naplní, tak nás už o víkendu čekají velmi příznivé teploty, které se vyšplhají až na 22 stupňů Celsia.

Autor: Jiří Kapínus
Slunecno.cz

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “POČASÍ: V současné době ovlivňuje počasí v Česku tlaková níže, která se bude nadále přesouvat přes naše území

  1. Pingback: Belcampo Anya
  2. Pingback: click here now

Napsat komentář