Finance HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Hasiči dnes přepraví 500 ks tlakových lahví na medicinální kyslík pro Indii

ČESKO – Na letiště do Vídně má právě namířeno s 500 ks medicinálních kyslíkových lahví jednotka MV – GŘ HZS ČR složena ze dvou příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR.

Z Vídně pak bude humanitární pomoc České republiky pro Indii letecky přepravena do Dillí. Během pondělního dne dopraví jednotka MV–generálního ředitelství HZS ČR prostřednictvím techniky Záchranného útvaru HZS ČR 500 ks lahví na medicinální kyslík od českého dodavatele z Ostravy na letiště do Vídně. Odtud bude pomoc dopravena letecky do Dillí společně s pomocí, kterou Indii posílá Rakousko. Leteckou přepravu zabezpečí Rakouská strana, nicméně Česká republika se bude na této přepravě finančně spolupodílet.

FOTOGALERIE…

Celková váha nákladu rozloženého na 12 paletách dosahuje téměř 9 tun a bude realizována nákladním vozidlem Tatra 815 8 x 8.

Vláda dodávku schválila na svém mimořádném jednání ve čtvrtek. „Indie je v kritické situaci a my musíme pomoci stejně, jako jiné státy pomohly nám,“ uvedl už ve středu ministr vnitra Jan Hamáček.

V Indii je situace spojená s nákazou COVID-19 naprosto kritická. Hlášeno je přes 200 000 mrtvých a 18 milionů nakažených.

Hasiči již dříve v souvislosti s bojem s koronavirem dopravovali humanitární pomoc například Ukrajině, Arménii, Moldavsku a Severní Makedonii.

Autor: pplk. Mgr. Nicole Studená
Foto: Záchranný útvar HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Hasiči dnes přepraví 500 ks tlakových lahví na medicinální kyslík pro Indii

Napsat komentář