Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Požár zcela zničil nákladní auto, které v Malém Březně vezlo tlakové láhve! Jejich následná exploze a tlaková vlna poničila střechy několika domů

MALÉ BŘEZNO U ÚSTÍ – Pět jednotek hasičů vyjelo k požáru a následným výbuchům nákladního automobilu vezoucího tlakové lahve v Malém Březně na Ústecku. Při události naštěstí nikdo nebyl zraněn. Řidiči se totiž podařilo včas z hořícího auta uniknout.

Požár ale zcela zničil nákladní automobil, výbuchy a tlakové vlny následně poničily okolní střechy domů, skleníky na zahradách a protihlukovou stěnu u silnice.

„Hasiči požár nákladního automobilu lokalizovali během 30 minut. Nevybuchlé tlakové lahve hasiči ochladili. Vyteklý olej z hořícího auta jednotky hasičů zlikvidovaly sorbentem a sorbčními hady,“ uvedl k celé události mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

FOTOGALERIE… 

Okolnosti požáru a exploze na místě i nadále vyšetřují policisté a vyšetřovatelé hasičů. Komunikace v Malém Březně na Ústecku zůstává i nadále uzavřena.

Autor: Honza Vraný
Foto: HZS Ústeckého kraje
a čtenář

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář