HZS Krimi Městská policie Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Příčiny mohutného požáru dvou bytů paneláku na bílinském sídlišti stále vyšetřují policisté a hasiči

BÍLINA – Kriminalisté teplické policie a hasiči i nadále vyšetřují včerejší rozsáhlý požár dvou bytů panelového domu na Teplickém sídlišti v ulici M. Švabinského v Bílině. Hořet začalo v opuštěném vybydleném bytě v šestém patře, kdy se vysoko šlehající plameny následně rozšířily i na byt v sedmém patře. 

Jeho obyvateli se podařilo včas z ohnivého pekla i za pomoci sousedů uniknout do bezpečí. Lidé se dokonce snažili plameny v nejvyšším patře domu uhasit před příjezdem hasičů, to se jim ale bohužel nepodařilo. Žár byl totiž obrovský a plameny se šířily bleskovou rychlostí.

Redakci agentury JV press.cz se dnes podařilo exkluzivně získat fotografie jak vypadají oba byty po včerejším mohutném požáru.

FOTOGALERIE…

Požár následně zaměstnal šest jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Při příjezdu jednotek byly požárem plně zasaženy dva byty v šestém a sedmém patře panelového domu. Hasičům se podařilo dostat plameny pod kontrolu za zhruba 35 minut od vyhlášení poplachu.

Zasaženou část panelového domu opustilo asi čtyřicet lidí a požár se obešel naštěstí bez zranění.

Jelikož požár viditelně poškodil panely domu, operační důstojník na místo povolal statika. Starostka města zajistila ubytování pro osm lidí z posledního patra domu. Okolnosti vzniku požáru i nadále vyšetřují hasiči a policisté. Podle místních obyvatel v domě žijí převážně sociálně slabé rodiny a byt, kde začalo hořet byl prázdný a vybydlený. Sousedé se tak domnívají, že byt sloužil jako varna drog.

Zjišťujeme i nadále podrobnosti…

PSALI JSME TAKÉ: AKTUÁLNĚ DRAMA: Na bílinském sídlišti hoří byt výškového domu. Z oken šlehají plameny

PSALI JSME TAKÉ: PSALI JSME TAKÉ: AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Mohutný požár dvou bytů paneláku v Bílině zaměstnal šest hasičských jednotek

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář