Kultura Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Botanická zahrada v Teplicích od zítřka otevírá expoziční skleník Tropicana fotografickou výstavou orchidejí České republiky

TEPLICE – Po více než pěti měsících se vrátí návštěvníci do expozičního skleníku Tropicana botanické zahrady v Teplicích. Ty budou zpřístupněny veřejnosti od úterý 25.května od 9 hodin každý den kromě pondělí do 18 hodin (v červnu do 19 hodin).

„Pro návštěvníky jsme si rovnou připravili fotografickou výstavu o orchidejích České republiky včetně ukázky vybraných druhů těchto pozoruhodných rostlin,“ sdělil ředitel zahrady Petr Šíla.

„Platné opatření Ministerstva zdravotnictví, které omezuje počet návštěvníků stylem 1 osoba na 15 m2 naši návštěvníci znají a nepředpokládáme žádné provozní komplikace. Kapacita skleníku je v rámci omezení 160 osob v jeden čas, což je průměrná celodenní návštěvnost celé zahrady,“ dodal ředitel teplické Botanické zahrady Petr Šíla.

Přijďte shlédnout fotografickou výstavu orchidejí České republiky do foyer skleníku Tropicana. Vystavené fotografie byly pořízeny nadšenými amatérskými botaniky Miroslavem Macákem a Jaroslavem Neubauerem při botanických výpravách po naší vlasti.

V rámci rostlinné říše jsou orchideje (čeleď Orchidaceae – vstavačovité) považovány za jednu z druhově nejpočetnějších čeledí (odhaduje se kolem 25 000 – 30 000 druhů v necelých 900 rodech). Naprostá většina roste v tropických a subtropických oblastech Starého i Nového světa. Z Evropy známe téměř 500 druhů, v České republice se číslo pohybuje kolem 70 druhů a 24 rodů orchidejí.

  • Kam se vydat za orchidejemi v české přírodě?
  • Co je to CITES?
  • Která orchidej vykvétá až 10 let po vyklíčení?

V úterý 25. 5. se na vás těšíme v celém areálu botanické zahrady, kde se dozvíte odpovědi nejenom na tyto otázky. Jsme tu pro vás každý den kromě pondělí od 9.00 do 18.00 (v červnu až do 19.00).

Zdroj: Botanická zahrada Teplice

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Botanická zahrada v Teplicích od zítřka otevírá expoziční skleník Tropicana fotografickou výstavou orchidejí České republiky

  1. Pingback: see this site

Napsat komentář