HZS Královehradecký Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Požár drůbežárny ve Starých Holicích na Pardubicku zaměstnal osm hasičských jednotek

STARÉ HOLICE – Osm jednotek požární ochrany, z toho jedna ze sousedního HZS Královéhradeckého kraje, zasahovala včera večer u požáru drůbežárny ve Starých Holicích na Pardubicku.

Nasazeno bylo ihned osm proudů vody. Hořící hala byla plná kuřat. Hasiči započali i s rozebíráním střechy, která v jedné části hrozila zřícením. Hasební práce byly v plném proudu.

Zřízena byla také kyvadlová doprava vody na místo požáru.

Pro ochranu kuřat byl do haly vháněn čerstvý vzduch pomocí přetlakové ventilace (dle vyjádření majitele to bylo dostačující). Hasiči vytvořili pro odvětrávání i několik otvorů do střechy. Ve ¾ haly se do ranních hodin zřítil strop. Na místo byl přivolán statik, který až s denním světlem mohl rozhodnout, zda hasiči mohou vstoupit do objektu.
Rozhodnutí bylo, že se hasiči mohou maximálně pohybovat do vzdálenosti 15 metrů od vchodu. Hasiči tak mohli začít vyklízet halu s kuřaty po páté hodině ranní. Vytvořen byl lidský řetěz a kuřata byla postupně umísťována do druhé haly. Práce musely být přerušeny z důvodu náhlého pohybu střechy. Hasiči objekt stabilizovali a kuřata se podařilo vyklidit ze dvou kójí. Uvnitř se mělo nacházet asi 8 tisíc kuřat. Počet přeživší drůbeže není dosud znám.
Hasiči i nadále pokračují v dohašování haly. V ranních hodinách se na místo dostavil Záchranný útvar HZS ČR z Jihlavy s těžkou technikou – pásovým rypadlem Caterpillar pro rozebírání konstrukcí.
Hasiči jsou stále na místě a likvidují následky požáru. Příčina vzniku požáru je vyšetřována a škoda není dosud vyčíslena.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Požár drůbežárny ve Starých Holicích na Pardubicku zaměstnal osm hasičských jednotek

  1. Pingback: visit this site

Napsat komentář