Krimi Policie Složky IZS Technika YouTube Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Vteřiny před tragickou smrtí v utržené kabině lanové dráhy v italské Strese zachytily průmyslové kamery! Záběry se dostaly na veřejnost

ITÁLIE – Na veřejnost uniklo video z tragického květnového pádu kabinkové lanovky, při kterém zemřelo čtrnáct lidí. Tragédii zaznamenaly průmyslové kamery na horní stanici lanové dráhy v italské Strese! Video zveřejnila italská veřejnoprávní televize Rai.

Kabina lanovky dojela k cílové horní stanici lanové dráhy. Těsně před konečným zastavením ale náhle kabinka prudce trhla a ve vysoké rychlosti sjížděla zpět dolů. Po stovkách metrů na nejbližším sloupu kabinka lanovky vykolejila, utrhla se z nosného lana a zřítila se z velké výšky na zem. Při nehodě zemřeli všichni pasažéři kromě pětiletého chlapce.

Upozorňujeme, že následující záběry z pádu lanovky jsou drastické:

K tragické události došlo letos v květnu na hoře Mottarone u jezera Maggiore, které leží částečně v italských regionech Piemont a Lombardie.

Autor: redakce
Zdroj: Rai – TG3

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Vteřiny před tragickou smrtí v utržené kabině lanové dráhy v italské Strese zachytily průmyslové kamery! Záběry se dostaly na veřejnost

Napsat komentář