Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: V nemocnici zemřelo dítě, které se těžce zranilo při střetu osobního auta s nákladním vozem na Prachaticku

PRACHATICKO – Dopravní nehoda, která se stala minulou středu na čtyřramenné křižovatce hlavní silnice II. třídy číslo 145 s vedlejší komunikací, v katastru obce Hracholusky, má bohužel smutný konec.

Nezletilé dítě, které při dopravní nehodě utrpělo vážná zranění, jim nakonec, i přes veškerou pomoc záchranářů a zdravotníků, v nemocnici podlehlo.

Prachatičtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti a přesnou příčinu a okolnosti této tragické nehody prověřují.

Řidič nákladního vozidla zezadu narazil do před ním jedoucího osobního vozidla, zraněného nezletilce transportoval do nemocnice vrtulník.

Dopravní policisté vyjížděli k dopravní nehodě, ke které došlo na čtyřramenné křižovatce hlavní silnice II. třídy 145 s vedlejší komunikací, v katastru obce Hracholusky. Řidič nákladního vozidla DAF narazil zezadu do před ním jedoucího osobního vozidla Ford Focus, jehož řidička chtěla odbočovat na vedlejší komunikaci. Po střetu bylo osobní vozidlo dále odraženo vlevo mimo vozovku, kde se převrátilo na střechu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění dítěte, sedícího na zadním sedadle, které bylo letecky transportováno do nemocnice, řidička utrpěla zranění lehké.

Alkohol u obou řidičů vyloučila orientační dechová zkouška. Hmotná škoda na osobním vozidle Ford je předběžně odhadnuta na 50 000 korun a na nákladním vozidle na zhruba 100 000 korun.

Dopravní nehodu si převzali prachatičtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat přesnou příčinu a okolnosti nehody.

Autor: por. Bc. Martina Joklová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář