Královehradecký Krimi Policie Školní okénko Složky IZS Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Záchranáři na Královehradecku zasahovali ve škole v přírodě u nevolnosti dětí po jídle! Do nemocnice byly převezeny 3 děti a dvě ženy

KRÁLOVEHRADECKO – Záchranáři dnes krátce před půl jednou v noci přijali na tísňovou linku 155 oznámení o větším množství osob, trpících náhlou nevolností a zvracením. Z prvotních informací vyplynulo, že se jedná o školu v přírodě, ubytovanou v jednom z královéhradeckých rekreačních zařízení.

Zdravotní problémy mělo mít více než dvacet osob. Operátoři proto na místo ihned vyslali dvě záchranářské posádky spolu lékařem z královéhradeckých základen. Zároveň se připravovali na případnou aktivaci prvního stupně mimořádné události.

Potřebné informace byly souběžně předány na kontaktní místo ve Fakultní nemocnici. Po příjezdu na místo události provedli zdravotníci rychlé orientační třídění. Prvořadým cílem bylo určit počet postižených a závažnost jejich zdravotního stavu.

”Zasahující posádky zjistily, že příznaky nevolnosti, které jsou velmi pravděpodobně způsobeny stravou, má celkem dvacet dětí a dvě dospělé osoby. Vzhledem k rychlé triáži a vytěžení potřebných informací zasahující lékař konstatoval, že vyhlášení mimořádné události není nutné,” uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

”Po poskytnutí potřebné péče a zhodnocení příznaků bylo nakonec rozhodnuto o transportu celkem pěti osob k dalšímu vyšetření a případné hospitalizaci. Do nemocnice byly nakonec převezeny tři děti ve věku šesti a sedmi let a dvě dospělé ženy,” dodal mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Zdravotní stav ostatních postižených umožňoval jejich ponechání na místě. O události byla rovněž informována Krajská hygienická stanice.

Zdroj: ZZS Královehradeckého kraje

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Záchranáři na Královehradecku zasahovali ve škole v přírodě u nevolnosti dětí po jídle! Do nemocnice byly převezeny 3 děti a dvě ženy

Napsat komentář