Armáda ČR Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihomoravský Krimi LZS Městská policie Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Nemocnice Hodonín hlásí první oběti pacientů, kteří byli přivezeni z tornádem poničených lokalit!

HODONÍNSKO – Záchranáři z hodonínské nemocnice bohužel hlásí první úmrtí mezi pacienty, kteří byli přivezeni po úderu ničivého tornáda na Hodonínsku! Další oběti pak mohou být i pod sutinami zbořených objektů a domů. Aktivován byl takzvaný Traumaplán. Ošetřeno bylo již na 200 zraněných lidí. Polovina obce Hrušky byla tornádem srovnána se zemí!

Jihomoravský hejtman Jan Grolich nyní požádal armádu zatím o nasazení dvou ženijních odřadů. V následujících minutách bude z Prahy vyjíždět kolona vozidel záchranné služby. Budou nepřehlédnutelní, nicméně i tak prosíme řidiče o maximální obezřetnost a v případě, že stojíte v koloně, tak o důsledné dodržování záchranářské uličky.

„Všichni sledujeme neuvěřitelné záběry z Hodonínska. Jsem v kontaktu s řediteli nemocnic na jižní Moravě. Jsou připraveni. Hovořil jsem i s kolegy z Rakouska. Poslali na místo 20 sanitek a 2 záchranné vrtulníky. Doufám, že už jsou místní obyvatelé v bezpečí,“ dodává ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na Hodonínsku již pomáhají také záchranáři z Rakouska a Slovenska.

Na krizový štáb Jihomoravského kraje dorazil ministr vnitra Jan Hamáček, kraj vyhlásil stav nebezpečí pro ORP Břeclav a Hodonín.

Ještě jednou prosíme všechny řidiče o obezřetnost a ohleduplnost pro projíždějící záchranáře. V koloně pak nezapomeňte na záchranářskou uličku. AKTUÁLNĚ: Dálnice D2 směr Slovensko je úplně uzavřená od D1 EXIT 196 Brno-Jih až na D2 EXIT 48 Břeclav. Dálnice aktuálně slouží pouze pro průjezd složek Integrovaného záchranného sytému ČR.

Na místo míří vrtulník Letecké služby PČR. Jeho úkolem bude především monitoring a asistence při prohledávání okolí.

Celou dramatickou situaci i nadále sledujeme…

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář