Armáda ČR Auto-Moto Finance HZS Počasí Policie Politika Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Ve Stebně na Podbořansku pokračují i dnes likvidační práce po ničivém tornádu! Postiženou obec navštívila i poslankyně Hana Aulická Jírovcová

STEBNO NA PODBOŘANSKU – Dům bez střechy – náves bez stromů – to je obec Stebno na Lounsku po tornádu.

Obcí Stebno na Lounsku se ve čtvrtek 24.června přehnalo tornádo. O jeho síle vypovídá dnešní pohled na obec. Vzrostlé stromy chybí, většina domů má rozbitá okna a znatelné trhliny na střechách. Na odklízení škod se od prvního okamžiku podílí HZS Ústeckého kraje, dobrovolní hasiči KRYRY, MOJŽÍŘ, LUBENEC, PETROHRAD, LENEŠICE a další a práce je koordinována žateckým velitelem zásahu.

Dle slov starosty obce Kryry, pod kterou obec Stebno spadá, pomoc vítají a děkují za ní. Finanční pomoc můžete poukazovat na účet města Kryry s poznámkou u platby * OBEC STEBNO *. Starosta prosí, aby do Stebna jezdilo co nejméně lidí a materiální pomoc směřovali lidé k Městskému úřadu Kryry.

FOTOGALERIE…

Dnes postiženou obec navštívila i poslankyně za Ústecký kraj Hana Aulická Jírovcová. „Je to opravdu smutný pohled. Oceňuji obětavost všech a jsem upřímně ráda, že jsou lidé solidární. Já sama pomohu jak jen to půjde,“ dodala poslankyně Hana Aulická Jírovcová, která má k tomuto regionu blízko.

I v neděli pokračují likvidační práce v obci Stebno. Na místě pracuje 27 jednotek hasičů. Na videu je při práci nakladač Záchranného útvaru Zbiroh.

Nejvíce zasaženou obcí je právě obec Stebno na Podbořansku, kde prvotní odhad škody činí 80 až 100 miliónů korun.

Autor: Vlasta Vébr/ TVoje pauza
Video: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář