Auto-Moto Krimi Městská policie Policie Praha Složky IZS Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Padlo mu do oka cizí horské kolo. Krádež se nezdařila, v útěku zloději zabránil pohotový kolemjdoucí a pak ho zadržel policista v civilu

PRAHA – Na Václavském náměstí mával na autohlídku muž, který držel druhého za rukáv. Hlídce předložil služební průkaz státní policie a sdělil, že zadržený měl odcizit horské kolo.

Dále vypověděl, že při procházce po náměstí spatřil běžícího muže, kterého pronásledoval druhý a volal: „Ukradl mi kolo, zastavte ho!“ Na to zareagoval náhodný kolemjdoucí a srazil prchajícího na zem.

K ležícímu muži pak přistoupil policista v civilu a zadržel ho do chvíle, kdy uviděl projíždějící hlídku a zamával na ni. Z výpovědi majitele kola, který zloděje pronásledoval, vyplynulo, že pracuje jako kurýr jídla a při vyzvedávání objednávky nechal nezabezpečené kolo v hodnotě cca 30 tisíc korun u vchodu.

Když při vizuální kontrole zjistil, že zmizelo, vyběhl ven a viděl, jak na něm neznámý muž ujíždí k protější straně náměstí. Rozběhl se s voláním o pomoc za ním, po pár metrech zloděj kolo zahodil a na útěku ho někdo srazil k zemi. Následně dorazila hlídka městské policie.

Pro podezření z krádeže si 32letého muže převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Zdroj: MP Praha

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Padlo mu do oka cizí horské kolo. Krádež se nezdařila, v útěku zloději zabránil pohotový kolemjdoucí a pak ho zadržel policista v civilu

Napsat komentář