Auto-Moto Ekologie HZS Krimi Městská policie Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Požár haly v Praze je pod kontrolou a probíhá dohašování, při požáru byl zraněn jeden hasič. V okolí hasiči nedoporučují větrat

PRAHA – Do ulice Bečovská v Uhříněvsi vyjelo několik hasičských jednotek k ohlášenému požáru haly. Na místě požáru zasahují všechny složky IZS a ve vzduchu monitoruje místo požáru policejní vrtulník. 

V hale je uskladněno drogistické zboží. Došlo k částečnému zřícení boční stěny a střešní konstrukce.

Na místě zasahuje 7 profesionálních a 9 dobrovolných jednotek. Kvůli počtu jednotek byl také vyhlášen třetí stupeň poplachu a byl na místě události zřízen štáb velitele zásahu.

Na místě je také preventivně zdravotnická záchranná služba. Na místě je i ředitel pražských hasičů plk. Luděk Prudil.

Na místo požáru hydrantová síť nestíhá doplňovat cisterny, je proto zřítena kyvadlová doprava vody a v akci je nasazena také výšková technika.

AKTUALIZACE 19:37

”Odeslali jsme memorandum pro MČ 22, 11 a 15: z důvodu požáru haly je na území vašich městských částí možnost zvýšené koncentrace zplodin hoření, doporučuje se nevětrat, na místě probíhá měření koncentrací chemiky, zatím nebyly nenaměřeny nebezpečné hodnoty,” uvedli hasiči Praha na svém Twitteru.

Během zásahu došlo k přehřátí organismu u jednoho dobrovolného hasiče, ten skončil v péči záchranářů.

Hasičům se krátce po sedmé hodině večerní podařilo požár lokalizovat a na místě probíhá dohašování, které je náročné s ohledem na zřícení části haly.

Fotogalerie…

Autor: Lukáš Jirka
Zdroj: HZS Praha

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář