Auto-Moto Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Drážní hasiči již odstranili vykolejené vozy Němčicích nad Hanou, kde se včera střetla lokomotiva s osobním vlakem

NĚMČICE NAD HANOU – Drážní hasiči i nadále odstraňují následky včerejšího střetu lokomotivy s osobním vlakem poblíž železniční zastávky Němčice nad Hanou na Prostějovsku! Při železniční nehodě se zranil jeden strojvedoucí a jeden cestující z osobního vlaku. 

Provoz na trati mezi Nezamyslicemi a Kojetínem zůstává i nadále přerušen, obnoven by mohl být nejdříve dnes odpoledne. Drážním hasičům ze Správy železnic se podařilo již večer odstranit oba vykolejené vagony.

Při střetu došlo k poškození a vykolejení osobních vozů. Zraněny 2 osoby. Evakuováno 5 cestujících a personál vlaku. Likvidaci a zprůjezdnění trati mají plně v kompetenci kolegové z HZS SŽ JPO Přerov a Brno.

FOTOGALERIE…

Podle Drážní inspekce včera ve 13.28 hodin se v Němčicích nad Hanou srazil lokomotivní vlak jedoucí z Havlíčkova Brodu do Ostravy s osobním vlakem jedoucím z Olomouce do Nezamyslic. V důsledku srážky vykolejily dva vozy osobního vlaku a byly zraněny dvě osoby (strojvedoucí a cestující).

Na místě mimořádné události byly škody odhadnuty celkem na 10,3 milionu korun (3 mil. osobní vlak, 5 mil. lokomotiva, 2,3 mil. trať). Drážní inspekce na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události.

Na místě železniční nehody zasahovaly jednotky HZS OLK PS Kojetín, Přerov, Prostějov a Olomouc. JSDHO Němčice nad Hanou, Nezamyslice a Brodek u Prostějova. Velení zásahu si následně převzala jednotka HZS SŽ Přerov.

Autor: redakce
a Drážní inspekce a Správa železnic

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář