HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V Beskydech se po pádu vážně zranila čtyřiačtyřicetiletá cyklistka! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

BESKYDY – Záchranáři Moravskoslezského kraje zasahovali včera odpoledne, u vážně zraněné cyklistky na Frýdecko-Místecku. Pád z kola v Malenovicích, poblíž Satinského vodopádu, byl operátorům oznámen před půl druhou. Na místo události vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjela pozemní posádka ze základny ve Frýdlantu nad Ostravicí.

Čtyřiačtyřicetiletá žena byla po nehodě a pádu krátce v bezvědomí. Zasahující lékař u ní při prvotním vyšetření zjistil vícečetná poranění hlavy, příznaky svědčily rovněž pro otřes mozku. Záchranáři pacientku zajistili krčním límcem, uložili do podtlakové matrace a zahájili podávání léků.

Za stálé monitorace životních funkcí byla poté letecky přepravena do ostravské Fakultní nemocnice a předána do péče týmu tamního urgentního příjmu.

O den dříve, tedy v pátek 30. července večer, přitom stejné výjezdové skupiny zasahovaly u jiného cyklisty po pádu, rovněž v Beskydech, a to v obci Bílá. I v tomto případě utrpěl pacient (muž, 48 let) poranění hlavy s otřesem mozku.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “V Beskydech se po pádu vážně zranila čtyřiačtyřicetiletá cyklistka! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

Napsat komentář