Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Vlak Ex 351 projel návěstidlo v poloze Stůj ve výhybně Radonice na Domažlicku a srazil se s osobním vlakem! Dva lidé železniční nehodu nepřežili další desítky lidí jsou zraněny

DOMAŽLICKO – Po osmé hodině ráno se u obce Milavče střetl osobní vlak Regio shark se Západním expresem. Při tragické železniční nehodě zemřeli dva lidé! Hasiči Plzeňského kraje nyní poskytli první fotografie z místa železničního neštěstí… Jeden člověk se stále pohřešuje.

Na místě zasahuje 12 jednotek hasičů a všechny složky IZS. Všichni cestující jsou již ze souprav venku. Hasiči evidují 5 vážně zraněných osob, 3 středně zraněné a zhruba 40 lehce zraněných. Dvě osoby bohužel střet nepřežily.

Podle ministra dopravy Karla Havlíčka vlak Ex 351 projel návěstidlo v poloze Stůj ve výhybně Radonice na Domažlicku a srazil se s osobním vlakem. „Situace je vážná, ruším veškerý program a jsem na cestě na místo železničního neštěstí,“ dodává ministr Havlíček.

Jak jsme již informovali k železniční nehodě došlo krátce po osmé hodině ranní u obce Milavče na Domažlicku. Ke střetu dvou vlaků došlo na trati 180 – Plzeň hl.n. – Furth im Wald Gr. – München (DB) v úseku Domažlice – Blížejov. Provoz mezi stanicemi Domažlice a Blížejov je tak stále přerušen.

FOTOGALERIE…

Na místě zasahuje i posttraumatický intervenční tým HZS Plzeňského kraje.

Podle Českých drah tam došlo ke střetu vlaku Ex 351 „Západní expres“ s vlakem Os 7406 mezi stanicemi Domažlice a Blížejov. Na místě probíhá zjišťování stavu a zásah všech složek Integrovaného záchranného systému včetně vrtulníků leteckých záchranářů.

Železniční provoz v uvedeném úseku bude patrně přerušen asi do 18.30 hodin. Dráhy nasadily náhradní autobusovou dopravu. Okolnosti nehody vyšetřují policisté i Drážní inspekce.

Autor: redakce
Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Vlak Ex 351 projel návěstidlo v poloze Stůj ve výhybně Radonice na Domažlicku a srazil se s osobním vlakem! Dva lidé železniční nehodu nepřežili další desítky lidí jsou zraněny

Napsat komentář