Auto-Moto Doprava HZS Krimi Plzeňský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Do Milavčí na Domažlicku v noci přijela další vyprošťovací technika! Nadále tam pokračuje odstraňování následků tragické srážky dvou vlaků

DOMAŽLICKO – Do Milavčí na Domažlicku v noci přijela další vyprošťovací technika, která odstraní po včerejším střetu dvou osobních vlaků havarovanou lokomotivu a části motorové jednotky.

Následovat bude zjištění rozsahu poškození kolejí a jejich případná oprava. Pražce už Správa železnic naváží. Obnovení železničního provozu bude Správa železnic upřesňovat, předpoklad je v pátek 6. 8. kolem 18. hodiny.

FOTOGALERIE…

K tragické železniční nehodě došlo včera 4. srpna v 8.05 hodin ve Výhybně Radonice na Domažlicku, kde se srazil vlak Ex 351 (München Hbf – Praha hl. n.) s vlakem Os 7406 (Plzeň hl. n. – Domažlice město). V důsledku srážky došlo k vykolejení.

Při mimořádné události zahynuly tři osoby a 63 bylo zraněno. Škody přesáhnou 100 mil. Kč. Pět inspektorů Drážní inspekce, včetně generálního inspektora, na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události. V tento okamžik můžeme sdělit, že expres z Mnichova měl ve Výhybně Radonice zastavit, což se nestalo.

Důvody nezastavení vlaku jsou předmětem šetření.

 

Zdroj: Správa železnic
a Drážní inspekce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář