Krimi Kultura Městská policie Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Hudební akce u Janovic nad Úhlavou na Klatovsku zaměstnává policisty

KLATOVSKO – Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se v rámci bezpečnostního opatření při konání hudební produkce u Janovic nad Úhlavou zaměřili po dobu jejího konání na zajištění veřejného pořádku a bezpečnost silniční dopravy. 

Do opatření byli zapojeni policisté ze služby pořádkové policie včetně policejních psovodů se služebními psy vycvičenými na vyhledávání návykových látek, dopravní policisté, policisté z odboru mezinárodních vztahů, cizinecké policie, antikonfliktního týmu a další.

Od pátečního odpoledne sledujeme situaci na místě. Policisté po celou dobu konání hudební produkce kontrolují řidiče při jejich vjezdu i výjezdu z místa akce. V době od pátku do nedělního podvečera jsme řešili několik protiprávních jednání na úseku drogové problematiky.

Během dnešního dne (8. srpna) se policisté především zaměřují na řidiče, kteří z areálu vyjíždějí.  Řidiči se při kontrolách podrobují dechovým zkouškám a namátkově i testům na návykové látky.

Policisté zatím zjistili šest  řidičů pod vlivem alkoholu, osm mělo pozitivní test na návykové látky a ve dvanácti případech jsme u osob zjistili držení omamných a psychotropních látek. Dále pět cizinců nepředložilo osobní doklady a jedna řidička jela s vozidlem, i když má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté při kontrolách osob zjistili jednoho muže, který byl veden v celostátním pátrání.

V průběhu dvou nocí jsme přijali několik oznámení od občanů ohledně nadměrného hluku, kdy se jedná o podezření ze spáchání přestupku rušení nočního klidu. Občané, zejména z obcí Ondřejovice, Lehom, Javor, Boříkovy, Chvalšovice a Janovice nad Úhlavou, si stěžovali na hlasitou hudbu.

Předpokládaný konec akce byl stanoven na nedělní odpoledne, kdy kolem patnácté hodiny hudební produkce utichla.

Můžeme konstatovat, že celá akce se obešla bez větších a závažnějších problémů. Před konáním a v průběhu hudební produkce jsme spolupracovali ze zástupci obcí a Krajskou hygienickou stanicí Plzeň.

Policisté jsou stále na místě a situaci dále monitorují.

Autor: nprap. Dana Ladmanová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář