Krimi LZS Plzeňský Policie Pomáháme Školní okénko Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Na táboře na Berounsku měly dvě desítky dětí zdravotní potíže! Záchranáři je převezli do okolních nemocnic

BEROUNSKO – Jak moc svého názvu dostojí dětský tábor, netušili ani samotní organizátoři, když pro letošní konání vybrali název “boj o přežití“. Během včerejší noci totiž skutečně takový boj několik jeho účastníků zažilo.

Během večera přijalo krajské operační středisko ZZS Středočeského kraje výzvu o hromadném zhoršení zdravotního stavu dětí na táboře na Berounsku. Vzhledem k tomu, že už na samém počátku bylo hlášeno větší množství dětských pacientů, trpících silnou nevolností, zvracením a průjmem, bylo na místo vysláno veškeré dostupné množství sil a prostředků.

Vzhledem k tomu, že v počátku nebylo zcela jasné, jaká je situace na místě, rozhodlo operační středisko o vyslání letecké záchranné služby. Ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou hl. m. Prahy bylo na místo vysláno i vozidlo pro hromadné postižení osob, Atego. Krom středočeských posádek se na místo dostavili i kolegové ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Celkový počet ošetřených a transportovaných dětí se zastavil na čísle 23. Děti byly směřovány do všech okolních nemocnic, a to i mimo Středočeský kraj. Všem zúčastněným složkám a ZOS patří obrovské poděkování za perfektně zvládnutou situaci.

Zdroj: ZZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “DRAMA: Na táboře na Berounsku měly dvě desítky dětí zdravotní potíže! Záchranáři je převezli do okolních nemocnic

Napsat komentář