HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár stodoly s milionovou škodou ve Voděradech – části obce Vojenice na Rychnovsku, hasiči uchránili před plameny rodinný dům

VODĚRADY – Šest jednotek hasičů zasahovalo u ohlášeného požáru objektu v části obce Vojenice na Rychnovsku. Po svém příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár stodoly, v tu chvíli se rozšiřoval směrem na přilehlý obytný rodinný dům.

Průzkumem objektů nebyla zjištěna přítomnost žádné osoby uvnitř. Jednotky se soustředily nejen na likvidaci požáru stodoly, ale především bránily rozšíření plamenů obytnou část. Na likvidaci požáru bylo nasazeno šest vodních proudů, jeden byl veden vnitřními prostory. Jednotkám se podařilo požár lokalizovat a zabránit tak jeho dalšímu šíření asi hodinu od nahlášení události. Dále hasiči strhávali zbytky ohořelých a poškozených krovů, rozebírali části konstrukce i střechy, kde by se mohla nacházet skrytá ohniska a vynášeli z rodinného domu majetek a vybavení.

Kolem 15:30 hodin byly síly a prostředky na místě zásahu redukovány a hasiči pokračovali v likvidaci události. Před 18. hodinou byly jednotky ještě stále na místě události, hasiči byli vystřídáni. Při provádění hasebních prací byl zraněn jeden ze zasahujících příslušníků, byl na místě ošetřen posádkou zdravotnické záchranné služby a převezen do zdravotnického zařízení.

FOTOGALERIE…

Vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení odpadu. Oheň zničil celou stodolu, velký žár poškodil i vedle stojící vozidlo. Předběžně odhadnutá škoda se vyšplhala asi na jeden milion korun. Před požárem se podařilo hasičům uchránit prakticky celý rodinný dům, šíření plamenů pomohla zamezit i štítová požární zeď. Uchráněné hodnoty představují asi 4 miliony korun. Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a Dobruška, JSDH Solnice, Opočno, Voděrady a Trnov.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Foto: HZS KHK/Michal Fanta

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář