Auto-Moto Doprava Krimi Plzeňský Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidič při předjíždění dostal s vozidlem smyk , sjel do příkopu, kde se s vozidlem dvakrát převrátil přes střechu

HOLÝŠOV –   K dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 26 mezi obcemi Stod a Holýšov došlo dne 17. srpna 2021 v 21:20 hodin.

Pětadvacetiletý řidič osobního automobilu Seat Leon jedoucí ve směru od obce Stod na obec Holýšov nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možné předvídat.

 Při jízdě po rovném úseku pozemní komunikace se snažil v pravém jízdním pruhu předjet osobní vozidlo Renault Megane jedoucí v levém jízdním pruhu a při vyjetí na pravou krajnici dostal smyk. Vjel za pravý okraj pozemní komunikace, poté vyjel vlevo do levého jízdního pruhu a ve snaze srovnat vozidlo vyjel zpět na pravou krajnici. Nato sjel do pravého silničního příkopu, kde se vozidlo dvakrát převrátilo přes střechu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a jeho spolujezdce.

Oba byli z místa dopravní nehody odvezeni k ošetření na chirurgické oddělení do Stodské nemocnice. Ke střetu s osobním vozidlem Renault Megane nedošlo. Požití alkoholu u řidiče policisté vyloučili dechovou zkouškou. Na osobním automobilu Seat Leon vznikla škoda 120 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Řidič při předjíždění dostal s vozidlem smyk , sjel do příkopu, kde se s vozidlem dvakrát převrátil přes střechu

Napsat komentář