Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Devětasedmdesátiletý muž v Ostravě zůstal po střetu zaklíněn pod automobilem a vyprostit jej museli přivolaní hasiči

OSTRAVA – Týmy záchranné služby zasahovaly u vážné dopravní nehody v Ostravě. Ve tři čtvrtě na dvě byla kontaktována tísňová linka s informací o střetu chodce s dodávkovým vozidlem. Na pomoc vyjela lékařská posádka rendez-vous a tým rychlé zdravotnické pomoci.

Devětasedmdesátiletý muž zůstal po kolizi zaklíněn pod automobilem a vyprostit jej museli přivolaní hasiči. Utrpěl mnohočetná poranění a došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí.

Záchranáři proto ihned zahájili rozšířenou resuscitaci. Za stálé nepřímé srdeční masáže zajistili dýchací cesty, přístrojem řízenou ventilaci a započali s podáváním potřebných léků. Po patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh postiženého a připravili jej k transportu.

Po naložení do sanitního vozu však došlo k opětovné srdeční zástavě a byla nutná další resuscitace. Ta byla rovněž úspěšná a pacient byl následně v kritickém stavu předán do péče týmu urgentního příjmu ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář