Auto-Moto Cestování Doprava Dopravní podnik Jihomoravský Koronavirus Kultura Složky IZS Technika Tipy na výlet Z domova Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Brnem začne jezdit tramvaj převlečená za sanitku

BRNO – Letos slaví záchranka Jimoravského kraje 15 let od chvíle, kdy se sloučila v krajskou organizaci. Tramvaj „převlečená“ za sanitku je jedním z několika způsobů, jak by záchranáři chtěli výročí oslavit.

A především: žlutý vůz je symbolickým poděkováním záchranářům za jejich náročnou práci, která se v „době covidové“ stala ještě náročnější.

„Děkuji velmi za podporu našemu zřizovateli, tedy Jihomoravskému kraji, dále městu Brnu, Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR a také Dopravnímu podniku města Brna. Ti všichni nám významnou měrou pomohli náš plán zrealizovat. A doplním ještě, ZÁCHRANÁŘSKÁ ŠALINA je poděkováním nejen našim zaměstnancům, ale všem zdravotníkům za jejich náročnou práci v době covidu. Je to vyjádření úcty a sounáležitosti,“ říká Hana Albrechtová, ředitelka jihomoravské záchranky.

Záchranářská tramvaj má být také přínosem pro veřejnost, a v tramvají se lidí více dozvědí o práci záchranářů, a také si mohou přiučit jak poskytovat první pomoc. Také se v tramvaji cestující dozví o aplikaci Záchranka.

 

„V tramvaji totiž budou umístěné plakátky, kde bude prostřednictvím obrázků srozumitelně vysvětleno poskytnutí první pomoci, například při zástavě oběhu. Dále pak budou ve voze letáčky s informacemi, jak správně vytvořit záchrannou uličku nebo jak používat aplikaci Záchranka. Zájemci si budou moci přečíst také zajímavá čísla v souvislosti s činností naší organizace. Třeba kolik jsme v loňském roce ošetřili pacientů nebo kolikrát vzlétnul záchranářský vrtulník,“ doplňuje Hana Albrechtová.

Tramvaj má být obohacením pro turisty, studenty ale taky pro Brňany. Záchranářská tramvaj má cestujíci vozit po městě rok a jezdit má po různých trasách ale nejčastěji na lince číslo 1.

Autor: Lukáš Jirka
Zdroj: ZZS Jihomoravský kraj

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář