Doprava HZS Karlovarský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kvůli úniku plynu z porušeného potrubí v zemi evakuovali obyvatele z několika domů v Karlových Varech

KARLOVY VARY – Kvůli úniku plynu z porušeného potrubí v zemi evakuovali hasiči v sobotu večer obyvatele z několika domů v Karlových Varech. V místě úniků naměřili hasiči zvýšenou koncentraci, s ohledem na koleje s trakčním vedením v blízkosti úniku plynu byl krátce omezený také provoz na železnici.

Pracovníci plynárenské pohotovosti museli vykopat místo s únikem a potrubí opravit. Po celou dobu hasiči v okolí měřili koncentrace. K dalšímu úniku plynu tentokrát při výkopových pracích vyjížděli hasiči opět v Karlových Varech v neděli po poledni.

Jednalo se nejspíš o starý a již nepoužívaný rozvod plynu, zápach v místě byl cítit, detekce ale žádné zvýšené hodnoty nezaznamenala. Poslední únik plynu řešili hasiči v noci ze soboty na neděli v Rotavě, zde se jednalo o puštěný spotřebič v bytovém domě, majitel bytu sám otevřel, hasiči zajistili odvětrání objektu.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář