HZS Jihočeský Krimi LZS Městská policie Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Pátrání po pohřešovaném nemocném muži ve Strakonicích bylo nakonec úspěšné díky termovizi z vrtulníku

STRAKONICE – V neděli po 19 hodině oznámil 68letý muž, že pohřešuje svého psychicky nemocného dospělého syna, o kterého se stará. Uvedl, že syn utekl do lesa a je v ohrožení života, neboť je závislý na lécích.

Policisté Obvodního oddělení Volyně provedli prvotní pátrání a prověrku okolí bydliště, ale s negativním výsledkem. Následně na to byly svolány další policejní hlídky včetně policejního psovoda z územního odboru a rozjela se pátrají akce, do které se zapojili také hasiči HZS Strakonice a SDH Předslavice.

Na pomoc byl také přivolán policejní vrtulník s termovizí. Policisté společně s hasiči pročesávali lesní porost, ale bez výsledku. Až teprve pomocí termovize ve vrtulníku se podařilo nemocného muže najít. Dezorientovaný chodil bos v hustém houští a porostu nedaleko obce Předslavice. Vypátraného muže si převzali zdravotníci ZZS, kteří jej převezli na ošetření do nemocnice.

Autor: por. Mgr. Jaromíra Nováková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář