Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Vrtulník leteckých záchranářů zasahoval během půldruhé hodiny dvakrát v beskydských Starých Hamrech

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Letečtí záchranáři ZZS MSK byli během včerejšího odpoledne opakovaně voláni do oblasti Starých Hamrů na Frýdecko-Místecku. V odstupu pouhé půldruhé hodiny zasahovali nejprve u zraněného motocyklisty a poté pomáhali muži s úrazem v lese.

Před tři čtvrtě na čtyři havaroval na motocyklu pětatřicetiletý muž a po pádu stroje narazil do svodidel. Přivodil si poranění horní a dolní končetiny. Po zajištění končetinovými a celotělovou vakuovou dlahou, podání léků tlumících bolest a dalších opatřeních, byl týmem LZS šetrně transportován do ostravské Fakultní nemocnice.

Ve čtvrt na šest přijali operátoři ZZS informaci o pádu muže v lese a ve špatně přístupném terénu. Na místo vyjeli horští záchranáři a vzlétl vrtulník z Ostravy, vybavený k zásahu za použití specializovaných činností. Po příletu nad místo události proběhla rekognoskace a následné vyzvednutí pacienta jeřábovou technikou lékařem a použitím 55 metrů dlouhého lana.

Šestašedesátiletý pacient byl ošetřen s těžkým poraněním dolní končetiny a transportován na heliport frýdecko-místecké nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář