Finance Jihočeský Kultura PR Sport Technika Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Fotbalisté SK Dynamo jdou příkladem. Hromadně darovali krevní plazmu

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Desítka hráčů z A-týmu SK Dynamo České Budějovice darovala krevní plazmu v českobudějovickém odběrovém centru společnosti Cara Plasma. Fotbalisté tak udělali dobrý skutek a podpořili spolupráci se společností Cara Plasma pod oficiálním hastagem #DarujSDynamem, který má přesah od hráčů a fanoušků až po širokou veřejnost. Svou odměnu za odběr fotbalisté přenechali nadačnímu fondu klubu. 

„Dlouhodobě spolupracujeme se sportovními kluby a kluci z Dynama nám ukázali, že spolupráce v takovém rozsahu má smysl a přišli podpořit darování krevní plazmy. Sportovci mohou být často inspirací pro budoucí dárce, které neustále hledáme,“ komentuje dobročinný skutek fotbalistů jednatel společnosti Cara Plasma Roman Jakoubek. „Spolupráce se sportovním klubem pro nás ale není žádnou novinkou. Už na začátku léta podpořilo darování plazmy sedm hokejových hráčů A-týmu HC Dukla Jihlava. Do budoucna chceme určitě navázat spolupráci s dalšími sportovními kluby v jiných městech,“ uzavírá Roman Jakoubek.

Mladí hráči Dávid Šipoš, Daniel Karel, Jonáš Vais, Patrik Čavoš, Patrik Helebrand, Fortune Bassey, Jakub Hora, Vojtěch Vorel, Dominik Mašek, Martin Sladký a obchodní referent pro SK Dynamo Daniel Kočer absolvovali standardní postup pro prvodárce. Nejdříve vyplnili registraci, poté je čekala lékařská prohlídka a rozbor krve. Po výsledcích krve se postupně přemístili na sál, kde je už čekal samotný odběr krevní plazmy. Darování probíhalo v příjemné atmosféře za doprovodu filmu Rafťáci. „Byla to pro mě zajímavá zkušenost. Určitě to hodně dělá milý personál, čisté a světlé prostředí a pocit dobrého skutku,“ vysvětluje Daniel Kočer.

„Daroval jsem poprvé, ale určitě ne naposledy! S týmem jsme udělali dobrý skutek pro někoho kdo to potřebuje, to je naše hnací síla se do odběrového centra Cara Plasma v budoucnu vrátit. I když je to pro nás kvůli častým tréninkům složitější až budeme mít zase pauzu rád toho využiju. Mám z toho dobrý pocit,“ popisuje svou první a rozhodně ne poslední zkušenost z darování krevní plazmy záložník Patrik Čavoš.

Krevní plazma se využívá k výrobě životně důležitých léků, které pomáhají pacientům s poruchami srážlivosti krve, sníženou imunitou nebo onkologickými onemocněními. Cílem společnosti Cara Plasma je společně s dárci pomáhat těm, kterým léky z krevní plazmy umožňují kvalitní a nezávislý život.

Objednat se na odběr je možné s předstihem – telefonicky na čísle 380 603 333 nebo přímo na webových stránkách CaraPlasma.cz

O společnosti Cara Plasma
Cara Plasma se specializuje na odběr krevní plazmy a patří mezi přední odběrová centra v Česku. Společnost si zakládá na špičkové péči a nejnovějších technologiích a její dárcovská centra jsou nejmodernějšími v republice. Darovaná plazma z center Cara Plasma se využívá k výrobě životně důležitých léků, které pomáhají pacientům s poruchami srážlivosti krve, sníženou imunitou nebo onkologickými onemocněními. Cílem společnosti je spolu s dárci pomáhat těm, kterým léky z krevní plazmy umožňují kvalitní a nezávislý život. Cara Plasma má dárcovská centra v Praze, Jihlavě, Břeclavi, Českých Budějovicích a nově také dvakrát v Brně.

Zdroj: TZ

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “NAPSALI JSTE NÁM: Fotbalisté SK Dynamo jdou příkladem. Hromadně darovali krevní plazmu

  1. Pingback: ventilator gaze
  2. Pingback: my company

Napsat komentář