HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár chaty v celém rozsahu v Lipníku nad Bečvou zdolaly čtyři jednotky hasičů

LIPNÍK NAD BEČVOU – K požáru chaty v Lipníku nad Bečvou vyjížděly jednotky HZS Olomouckého kraje ve čtvrtek po 20. hodině. 

Konkrétně jsme na krajském operačním a informačním středisku přijali oznámení o hořícím rekreačním objektu v lipnické části Ořechy a při příjezdu hasičů už se jednalo o plně rozvinutý požár ve 3. fázi. Na místě jej lokalizovaly čtyři jednotky, a to třemi útočnými proudy.

Během zásahu hasiči ochlazovali propanbutanovou láhev. Využili rovněž termokameru, kterou měřili teplotu narušených konstrukcí.

Majitel byl při příjezdu jednotek mimo hořící budovu, byl lehce zraněn, takže si jej do péče převzali přivolaní záchranáři zdravotnické záchranné služby. Příčinu požáru zjišťují naši vyšetřovatelé ve spolupráci s Policií ČR. Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun.

Zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic Lipník nad Bečvou a Hranice a jednotky SDH obcí Lipník nad Bečvou a Osek nad Bečvou.

Autor: por. Radek Buryánek, DiS

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář