HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Silný vítr bičuje Česko! Hasiči mají plné ruce práce s odstraňováním hlavně popadaných stromů

ČESKO – Silný vítr doslova bičuje Česko: vyvrací mohutné stromy i trhá střechy a odnáší reklamní poutače i popelnice… Plné ruce práce tak mají především jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.

Hasiči zasahují v souvislosti se silným větrem u velkého počtu událostí. Od 9.00 hodin evidují 1 119 technických pomocí. Nejvíce ve Středočeském, Ústeckém a Plzeňském kraji.

Jedná se především o popadané stromy a větve nebo uvolněné plechy na střechách. Za poslední hodinu se jedná o nárůst počtu našich zásahů téměř o 100%.

FOTOGALERIE…

ÚSTECKÝ KRAJ: 

K 15:00 hodině obdrželo Krajské operační středisko 332 oznámení o spadlých stromech v Ústeckém kraji. Dalších událostí způsobených větrem bylo od rána hlášeno 93. V Oboře na Lounsku vítr strhl střechu administrativní budovy. V Náčkovicích na Litoměřicku hrozí pádem zděný štít. Na Střekově v Ústí nad Labem jsou stromy opřené o elektrické vedení. V Lukově na Úštěcku jsou na zemi popadané elektrické dráty. Ve Starém Jiříkově visí strom na drátech elektrického vedení. A další podobné události přibývají.
V 14:00 hodin počet nahlášených událostí na linku tísňového volání kvůli spadlým stromům stoupl v Ústeckém kraji (od ranních 7:00) na 312. Hlášení dalších událostí způsobených větrnou smrští stoupl na 85.
Jedná se především o stromy opřené o elektrické vedení, uvolněné desky, části střech, reklamní panely.
V 13:00 hodin počet nahlášených událostí na linku tísňového volání kvůli spadlým stromům stoupl v Ústeckém kraji (od ranních 7:00) na 250. Počet nahlášených utržených plechů z střech, dalších střešních krytin a dalších událostí způsobených větrem stoupl na 50. U Malé Veleně vlak najel do stromu. Na místě zasahuje železniční jednotka.
Počet nahlášených míst se spadlými stromy na komunikace se v 12:00 v Ústeckém kraji zvýšil na 149 (od ranních 7:00). Na dalších více než 20 se počet událostí rozšířil o nahlášené utržené plechy na střechách a stržené sloupy vedení. V Žatci vítr utrhl střechu rodinného domu. Utržená střecha byla hlášena i z Račetic, okres Chomutov. Ve Varnsdorfu spadl strom na parkující automobily. Z Nechranické nádrže byl hlášen surfař, který se nemůže dostat z vodní plochy.
Autor: redakce
Foto: Gabriela Emingrová
a HZS Ústeckého kraje
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz