Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: KALAMITNÍ STAV – Po vichřici zůstávají stovky tisíc domácností stále bez elektrické energie

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Společnost ČEZ Distribuce vyhlásila kalamitní stav ve Středočeském kraji kvůli rozsáhlým výpadkům elektřiny po řádění silného větru. Popadané větve a kmeny stromů poničily elektrické vedení na mnoha místech Česka.

Bez elektrického proudu je 85 tisíc odběrných míst a pohotovostní čety energetiků evidují téměř 200 poruch na vedení vysokého napětí. Potvrdila to mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová s tím, že problémy vedle Středočeského kraje evidují obyvatelé i v Ústeckém kraji, a to na Děčínsku, V Libereckém kraji pak na Českolipsku ale i dalších okresech.

Energetické čety jsou v terénu a následky řádění vichřice budou odstraňovat i přes noc do zítřejších ranních hodin. Nejkritičtější situace s přerušením dodávek elektřiny zůstává ve Středočeském kraji.

Autor: redakce
Ilustrační snímek
ČEZ

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: KALAMITNÍ STAV – Po vichřici zůstávají stovky tisíc domácností stále bez elektrické energie

  1. Pingback: auto swiper

Comments are closed.