Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Ostravští letečtí záchranáři zasahovali u vážných nehod motocyklistů

MORAVSKOSLEZSKÝ A ZLÍNSKÝ KRAJ – Vrtulník leteckých záchranářů Ostrava vzlétal během pátečního odpoledne a večera hned ke dvěma vážným nehodám motocyklistů. Odehrály se v odstupu dvou hodin ve Zlínském kraji a na Frýdecko-Místecku.

Po šestnácté hodině byli letečtí záchranáři voláni k sedmnáctileté motocyklistce do Velkých Karlovic. Tým spolupracoval při ošetřování pacientky s pozemní posádkou ZZS Zlínského kraje. Pacientka utrpěla vážná poranění a vrtulník ji po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportoval do ostravské Fakultní nemocnice.

Na urgentní příjem téhož zdravotnického zařízení byl přepraven i dvacetiletý mladík, který se svým strojem havaroval v Kunčicích pod Ondřejníkem. Spolu s vrtulníkem u něj zasahoval také tým RZP z Frenštátu pod Radhoštěm. Pacient utrpěl těžké poranění dolní končetiny a zranění hlavy, rovněž horních končetin. Byl zajištěn končetinovou dlahou, krčním límcem, uložen do vakuové matrace a záchranáři mu podali potřebné léky. Do nemocnice byl šetrně transportován na palubě vrtulníku.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Ostravští letečtí záchranáři zasahovali u vážných nehod motocyklistů

Comments are closed.