Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Pomáháme Praha Školní okénko Složky IZS Střední škola Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Děti se v některých školách z osmi okresů Česka budou muset v listopadu znovu testovat

ČESKO – Ministerstvo zdravotnictví ČR rozhodlo o testování v termínech 1. a 8. listopadu na základních a středních školách v těchto osmi okresech: České Budějovice, Ostrava-město, Prostějov, Prachatice, Brno-venkov, Přerov, Opava a Karviná. 

Kvůli zhoršující se koronavirové situaci v Česku o tom rozhodla Vláda ČR, s tím, že se v některých školách budou děti v listopadu opět povinně testovat.

„Testování se bude týkat cca 165 tisíc žáků. Základní a střední školy v osmi okresech, ve kterých ministerstvo zdravotnictví rozhodlo o testování v termínech 1. a 8. listopadu, je obdrží prostřednictvím zřizovatelů v nejbližších dnech,“ říká ministr školství Robert Plaga.

Ministerstvo tak už má pro zmíněné školy zajištěné testy. Konvoj ministerstva školství s antigenními testy je již na cestě pro školská zařízení z osmi okresů. „Pokud neočkované děti ve školách, kde se od listopadu bude testovat, odmítnou zmíněné testování, budou muset nosit roušku i během výuky,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz