Krimi Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

PÁTRÁNÍ: Kriminalisté na Litoměřicku hledají majitele jízdních kol, která jim byla zřejmě odcizena

LITOMĚŘICKO – V období od začátku července do poloviny letošního září došlo převážně na území Litoměřic, Lovosic a v okolí těchto měst k sérii vloupání do domů a jiných objektů, při kterých se pachatelé zaměřili kromě jiných věcí také na jízdní kola a elektro koloběžky.

V září se na základě získaných důkazů podařilo postupně zadržet tři podezřelé muže ve věku 44, 47 a 56 let. V rámci vyšetřování této majetkové trestné činnosti policisté mimo jiné vypátrali i pánské jízdní kolo zn. GENESIS Impact 3.8 černé barvy se zeleno – modrými doplňky a pánské jízdní kolo zn. PELLS Ridelight bílé barvy, ale zatím se nepodařilo ustanovit jejich majitele.

Všichni tři podezřelí mají bohatou trestní minulost a pohybovali se nejen v okrese Litoměřice, ale i po značné části Ústeckého kraje. Je tedy pravděpodobné, že zajištěná jízdní kola mohou pocházet z trestné činnosti a mohla být ukradena i mimo území Litoměřicka. V žádném z případů, které prověřujeme, ale tato kola zatím nefigurují jako odcizená.

Proto žádáme občany, kteří postrádají své kolo, případně si ho poznali na fotografiích, nebo mají k právoplatným majitelům kol nějaké poznatky, aby se přihlásili na kriminální policii v Litoměřicích, Eliášova 7 (por. Petr Nosek, tel.: 974 436 355, mob. 702141438, nebo por. Luboš Merenus, tel.: 974 436 461, mob. 606100965).

Autor: por. Bc. Daniel Vítek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz