Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME TRAGÉDII OBRAZEM: U Nymburka se střetla sanitka s osobním autem a dodávkou… Při nehodě zemřela jedna žena a šest lidí bylo zraněno

NYMBURSKO – Při střetu sanitního vozu středočeských záchranářů, která převážela pacienta z jiné dopravní nehody,  osobního automobilu a dodávky zemřela u Nymburka žena z havarovaného osobního vozu. Dalších šest lidí utrpělo zranění. Záchranáři na místo tragické nehody vyslali pět posádek a dva vrtulníky.

K tragické nehodě došlo dnes odpoledne před Nymburkem na silnici číslo 330 kdy dodávka měla zezadu narazit do osobního automobilu. Vozidlo bylo následně odmrštěno do protisměru, kde se střetlo se sanitkou. Řidič sanitky následně vozidlo strhl vpravo mimo silnici a narazil do stromu.

FOTOGALERIE…

Osobní automobil následně skončil mimo silnici na boku, do pole sjela i havarovaná dodávka.

Podle záchranářů bylo na místě 7 zraněných osob. Jedna žena byla po vyproštění resuscitována, ale přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním podlehla. Dalších 6 osob, včetně posádky sanitního vozu, bylo transportováno do spádových traumacenter.

Všech 6 zraněných bylo ve stabilizovaném stavu a utrpěli lehčí až středně těžké poranění.

TISKOVÁ ZPRÁVA POLICIE ČR:

Krátce po 14. hodině vyjížděly dnes 29. října 2021 k tragické dopravní nehodě všechny složky Integrovaného záchranného systému. Nehoda se stala na silnici II/330 v Budiměřicích na Nymbursku.

Řidička osobního vozidla uhýbala ke krajnici protijedoucí sanitce, která jela se zapnutými majáky od dopravní nehody. Do osobního vozidla ale zezadu narazila dodávka a osobní vozidlo odmrštila do protisměru přímo pod kola sanitky. Následně sanitka ještě havarovala do stromu.

Spolujezdkyně z osobního vozidla utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Řidička osobního vozidla byla letecky transportována do nemocnice a další spolujezdkyně byla do nemocnice převezena pozemní cestou. Další 4 zraněné osoby ze sanitky (2 pacienti a 2 zdravotníci) byly taktéž převezeni k ošetření do nemocnice.

Příčiny a okolnosti dopravní nehody, stejně tak míra zavinění všech řidičů je nyní předmětem vyšetřování nymburských policistů.

Autor: redakce
a por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
Zdroj: ZZS Středočeského kraje
a Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz