HZS Krimi Kultura Městská policie Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Střední škola Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: V kladrubském zemědělském učilišti měla být v šatnách přítomna dráždivá látka, která nutila studenty ke kašli! Hasiči studenty i dospělé evakuovali

KLADRUBY NAD LABEM – Do Kladrub nad Labem na Pardubicku vyjížděly dnes dopoledne jednotky požární ochrany. V místním zemědělském učilišti měla být v šatnách přítomna dráždivá látka, která nutila studenty ke kašli.

Na místo byla vyslána i zdravotnická záchranná služba. Hasiči postupně spolu s učiteli přesunuli žáky do tělocvičny. Některým žákům se udělalo velmi špatně. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – z Přelouče a Pardubic. Na místo byl vyslán i autobus sloužící pro evakuaci a přepravu osob.

Velitel zásahu si na místo vyžádal spolupráci Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč.

Celkem bylo evakuováno 53 osob včetně učitelů učiliště. Zraněno bylo sedm osob. Dvě osoby, kterým bylo nejhůře, byly ihned převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice, dalších 5 osob, kterým se udělalo nevolno, bylo evakuačním autobusem převezeno ke kontrole do nemocnice. Zbytek žáků zůstal v tělocvičně a zůstanou tam do doby, než se objekt celý odvětrá a nebudou naměřeny žádné koncentrace nebezpečné látky. Hasiči spolu pracovníky institutu ochrany obyvatelstva prováděli měření koncentrací, odběr vzorků a následné odvětrání budovy.

Případ si k dalšímu vyšetřování převzali policisté.

Autor: por. Bc. Vendula Horáková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz