Armáda ČR Kultura Politika Pomáháme PR Reklamy Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POZVÁNKA: Někdejší náčelník Generálního štábu AČR a bývalý šéf vojenského výboru NATO generál ve výslužbě Petr Pavel v rámci svých cest po republice navštíví i Mostecko

MOST / LITVÍNOV – Někdejší náčelník Generálního štábu AČR a bývalý šéf vojenského výboru NATO generál ve výslužbě Petr Pavel v rámci svých cest po republice navštíví v pondělí a úterý 15.-16. listopadu Mostecko.

Petr Pavel strávil v armádě prakticky celý život a dotáhl to na nejvýše postaveného vojáka v Severoatlantické alianci. Mimo to se také účastnil bojů v bývalé Jugoslávii, kde jednotka které velel, úspěšně osvobodila uprostřed chorvatsko-srbského ozbrojeného konfliktu skupinu obklíčených francouzských vojáků.

Od svého odchodu z armády se věnuje přednáškám o bezpečnosti a v době pandemické krize založil iniciativu Spolu silnější, která pomáhá lidem v první linii s bojem s pandemií. Později dal dohromady expertní tým, který připravil desatero pro zlepšení krizového řízení státu.

Setkat se s ním bude možné 15. listopadu v nákupním centru Central Most, kde bude mezi půl čtvrtou a půl pátou probíhat autogramiáda knihy V první linii. Další možnost pak bude beseda od šesti hodin ve Schola Humanitas.

Autor: Jiří Táborský

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz