HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Při požáru rekonstruovaného domu na Benešovsku byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

BENEŠOVSKO – Dnes několik minut po půl jedné v noci přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámení o požáru dvoupatrové rekonstruované budovy na okraji Benešova. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotku z Benešova spolu s dobrovolnými jednotkami obcí Benešov, Bystřice a Čerčany. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu velitel zásahu upřesnil, že požár zasáhl celou budovu. Zároveň nechal zvýšit poplachový stupeň na druhý a povolal na místo další jednotky. Poplach se proto rozezněl na stanici ve Vlašimi a také u dobrovolných jednotek obcí Mrač, Petroupim, Struhařov, Soběhrdy a Václavice.

FOTOGALERIE…

K likvidaci plamenného hoření nasadili hasiči čtyři vodní proudy. Pro zajištění plynulé dodávky hasební vody, bylo zřízeno na místním potoce čerpací stanoviště. K události byla povolána také zdravotnická záchranná služba, která na místě prohlédla dvě osoby. V půl čtvrté se podařilo dostat požár pod kontrolu, dále se nešířil a velitel zásahu mohl nahlásit jeho lokalizaci. Následně hasiči přistoupili k dohašování požářiště dvěma vodními proudy, z toho jedním z výškové techniky. Poté bylo nutné vyhledat a dohasit všechna skrytá ohniska.

Pro zachování akceschopnosti pro případ dalšího výjezdu byla benešovská profesionální stanice zálohována jednotkou Neveklov a vlašimská jednotkou Zdislavice. Obě dobrovolné jednotky držely pohotovost na svých vlastních zbrojnicích.

Škoda byla vyčíslena na jeden milion korun. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši dalších dvou milionů. Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Autor: por. Ing. Tereza Fliegerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Při požáru rekonstruovaného domu na Benešovsku byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

  1. Pingback: Full Article

Comments are closed.