Auto-Moto Doprava Krimi Liberecký Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO KRIMI: Policisté pátrají po řidiči zelenomodré felicie, který v České Lípě na přechodu srazil 15letou dívku! Incident natočila kamera

ČESKÁ LÍPA – V pondělí 22. listopadu kolem 14.30 hodin přecházela 15letá dívka přechod na Děčínské ulici v České Lípě od budovy Okresního soudu k bývalé České spořitelně. Chybělo jí už jen pár kroků k tomu, aby se dostala na chodník, když do ní najel neznámý řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia. Dívku náraz prudce odmrštil a potom dopadla na zem. 

Řidič na místě krátce zastavil, formálně se jí zeptal, jak se cítí, a když viděl, že nemá žádné zjevné zranění, přestal se o ni zajímat a odjel. Tím se dopustil hned tří přestupků. Jeho přestupkové jednání spočívá v tom, že především ohrozil chodce na přechodu, nesetrval na místě nehody a nehodu policii neoznámil. Za to mu hrozí sankce ve správním řízení.

https://www.youtube.com/watch?v=q7YBiv53eiE&t=1s

Dívka byla po střetu s vozidlem v šoku a v tomto stavu mu řekla, že žádné zranění nemá. Vzhledem k tomu, jak nehoda probíhala, ale bylo minimálně z morálního hlediska žádoucí, aby se o ni postaral lépe, například tím, že jí zavolá sanitu a nebo, že  s ní počká na rodiče. Namísto toho si domů odkulhala sama a na prohlídku k lékaři ji na traumatologickou ambulanci převezla až její matka. Lékař naštěstí u ní shledal jenom lehčí zranění.

Po totožnosti šoféra felicie nyní pátráme a žádáme motoristy, kteří v inkriminovanou dobu kolem nehody projížděli, aby nás kontaktovali a případně nám poskytli záběry z palubních kamer svých vozidel. Vzhledem k tomu, že si při střetu s dívkou poškodil pravý přední ukazatel směru jízdy, vyhledá pravděpodobně servis nebo ho bude shánět  na vrakovištích či na internetu. Pokud se na servisní službu nebo na obchodníky obrátí, uvítáme, když nás o tom budete informovat na lince 158. Jedná se o krátkou verzi Škody Felicie zelenomodré barvy zatím nezjištěné registrační značky, opatřenou střešními podélnými nosníky a tažným zařízením.

Střet vozidla s chodkyní zaznamenala bezpečnostní kamera a pořízené záběry nyní zveřejňujeme současně s naší žádostí o pomoc při vypátrání řidiče.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz