HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pět hasičských jednotek zasahovalo v noci požár roubenky v Libuni na Jičínsku

JIČÍNSKO – V nočních hodinách přijalo operační středisko hasičů hlášení o požáru roubenky v části Libunec. Na místo bylo vysláno postupně pět jednotek hasičů.
Plameny zasáhly větší část objektu a už při příjezdu jednotek byl požár v pokročilé fázi. Velitel zásahu si vyžádal součinnost energetiků, v obci musela být vypnuta na nezbytně nutnou dobu elektrická energie, dodávka byla kolem půlnoci obnovena. Před druhou hodinou ranní byl požár zlikvidován. Při dohašování ohnisek museli hasiči rozebrat část střešní konstrukce.
Příčina se vyšetřuje, na jejím objasnění budou spolupracovat vyšetřovatelé hasičů společně s Policií ČR. Škoda je odhadem 1,2 milionu korun, hodnoty představující částku asi 3 miliony korun se podařilo uchránit.
Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jičín a dobrovolné jednotky ze Sobotky, Libuně, z Libereckého kraje pak JSDH Rovensko pod Troskami a Lomnice nad Popelkou.
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz