EXTRALIGA Finance HOKEJ Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Verva si pojistila služby šestnáctiletého reprezentanta Jana Šprynara

LITVÍNOV – Vedení klubu podepsalo víceletý kontrakt s talentovaným útočníkem Janem Šprynarem. Mladý forvard aktuálně působí v mládeži v týmech dorostu a juniorů.

„V Honzovi vidíme velký potenciál do budoucnosti klubu, ale jestli uspěje bude záležet hlavně na něm, jak bude na sobě v nejbližších letech pracovat. Má dobré předpoklady a výbornou střelu. Věříme, že smlouva s A-týmem pro něj bude motivací a hnacím motorem do další práce,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

FOTOGALERIE…

Šestnáctiletý talent přišel do Litvínova v žákovských letech z Loun. V sezóně 2018/2019 byl členem týmu osmé třídy, který vyhrál žákovský titul. V letošním ročníku soutěže patřil k nejproduktivnějším hráčům dorostenecké extraligy, když v 15 zápasech posbíral 31 bodů, což ho řadí na 9. místo v celé soutěži.

Jeho výkony zaujaly i trenéry juniorů, ke kterým se nedávno přesunul z dorostu. Mezi juniory zatím odehrál čtyři zápasy s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Letos neunikl ani pozornosti reprezentačních trenérů U17, kde za národní tým odehrál 13 zápasů, ve kterých vstřelil 7 gólů a přidal 8 asistencí. „Splnil se mi sen. Už jako malý jsem snil o tom, že bych chtěl v Litvínově hrát za A-tým. Smlouva je pro mě první krok a moc děkuji klubu za tuto šanci,“ říká mladý útočník.

Autor: Ondřej Vlk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Verva si pojistila služby šestnáctiletého reprezentanta Jana Šprynara

Comments are closed.