HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Rozsáhlý požár hospodářské budovy ve Vizovicích zaměstnal nad ránem devět hasičských jednotek

VIZOVICE – Devatenáct minut po půlnoci byl vyhlášen poplach pro hasiče Vizovic a blízkého okolí, neboť v ulici Dubovsko ve Vizovicích byl hlášený požár kotelny u rodinného domu. Ihned k požáru vyjeli hasiči ze stanice Zlín a dobrovolné jednotky z Vizovic a Zádveřic.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jedná o požár hospodářské budovy, která se nachází v těsné blízkosti domu a hoří i společná střecha obou objektů. Jednalo se o rozsáhlý požár, proto si velitel zásahu na místo povolal další jednotky, a to ze stanice Otrokovice a dobrovolné jednotky z Želechovic nad Dřevnicí, Pozděchova, Bratřejova, Jasenné a Ubla. Taktéž se na místo požáru dostavil velící důstojník směny, který převzal velení a vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

FOTOGALERIE…

Zásah hasičům komplikoval špatně dostupný terén, kdy silnice byla zasněžená a kluzká. Byl tak velký problém dostat se k hořícímu objektu s těžkou technikou. S tím jim na pomoc přijel sypač, který posypal a uklidil namrzlou silnici.

Požárem byla značně zasažena střecha a hospodářská budova. K hašení hasiči použili vodu z nedalekého potoka. Postupně střechu sundávali a prolévali vodou. Podařilo se tak uchránit část podkroví a přízemí rodinného domu. Požár však zničil střechu, celou hospodářskou část a dřevník.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který provedl první ohledání místa. Další šetření bude probíhat dnes za denního světla. Příčina požáru a výše vzniklé škody je tak stále v šetření.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Obyvatelé domu byli bezpečně evakuováni a přístřeší jim poskytli sousedi a rodina.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz