Auto-Moto Doprava Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Sedmadvacetiletý muž na elektrické jednokolce v Brně hazardoval na silnici

BRNO – Těžko uvěřitelný hazard na silnici spatřila v brněnských Černovicích hlídka dopravních policistů. Na křižovatce ulic Olomoucká a Tržní si totiž ve tmě povšimla rychle jedoucí elektrické jednokolky.

Sedmadvacetiletý jezdec si ale z dopravních předpisů hlavu příliš nelámal, kromě nelegální jízdy po silnici, přímo před zraky policistů nebezpečně projel křižovatku na červenou. Přitom ale neohrozil jen sebe, ale především nic netušící projíždějící řidiče. Překvapená hlídka se rychlého výtečníka pokusila pohotově dohnat. Jenomže mrštné vozítko, které místy uhánělo až padesátikilometrovou rychlostí, dojela až po několika stovkách metrů.

Jakmile policisté mladíka dostihli, rozhodli se jej raději s rozsvícenými majáky předjet a zastavit. Ale ani poté neměli zdaleka vyhráno. Jezdec na jednokolce je totiž jednoduše objel a uháněl dál. Až teprve na druhý pokus mladík s telefonem v ruce dostal rozum a hlídce nakonec zastavil. To už policistům uvedl, že pracuje jako kurýr, kdy právě veze teplé jídlo hladovým zákazníkům. Tento argument ale nemohl v žádném případě u policistů obstát, ve správním řízení bude nyní muset počítat až několika tisícovou pokutou.

Elektrické jednokolky se řadí mezi osobní přepravníky se samovyvažovacím zařízením. Pohybovat se mohou po chodníku či stezce pro cyklisty a chodce, ale jen rychlostí, která je srovnatelná s chůzí. Pro uživatele je vhodné si předem prostudovat příslušné zákony, aby je na cestách nemohlo nic překvapit.

Autor: por. Petr Vala

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Sedmadvacetiletý muž na elektrické jednokolce v Brně hazardoval na silnici

  1. Pingback: auto swiper

Comments are closed.