Auto-Moto Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Vandal, který poškozoval auta v areálu kladenské nemocnice, byl vyšetřovatelem dopaden a obviněn

KLADENSKO – K jeho ztotožnění nám pomohly poznatky od občanů a také souhra náhod, když se podezřelý pohyboval v domě, na něhož zavolal jeho obyvatel strážníky. 

Od konce listopadu pátrali policisté po pachateli, který poškodil několik vozidel zaměstnanců kladenské nemocnice.

Policisté získali kamerové záznamy z nemocnice, na kterých byl zachycen pachatel při svém protiprávním jednání. Tyto záznamy však byly nízké kvality, na jejichž základě nešlo osobu řádně ztotožnit. Kromě těchto kamerových záznamů si policisté dále vyžádali záznamy od jiných subjektů, které poté důsledně vyhodnocoval kriminalista, jemuž se podařilo vystopovat pohyb muže k nedaleké benzínové čerpací stanici. Právě tam ho natočila kamera s kvalitním rozlišením, kde byl dobře rozpoznat a tím se stal hlavním podezřelým v případu poškozených automobilů.

V pátek, 17. prosince, jsme záběry s podobiznou vandala zveřejnili v hromadných sdělovacích prostředcích a po jejich medializaci přijali operační důstojníci na lince 158 několik poznatků k osobě možného pachatele.

Co ale nahrálo kriminalistům do karet, bylo oznámení od jednoho obyvatele bytového domu, který v neděli po půlnoci zavolal Městskou policii s tím, že se v domě pohybuje cizí osoba. Tu strážníci po příjezdu na místo vyzvali k prokázání totožnosti, avšak muž u sebe neměl doklady a hlídce uvedl, že je nejspíš v pátrání, protože před pár dny poškodil auta zaparkovaná v areálu kladenské nemocnice. Městští policisté převezli muže na obvodní oddělení Kladno-město k jeho ztotožnění a dalším úkonům.

Po provedených potřebných služebních úkonech komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti muži trestní stíhání a obvinila ho ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok za mřížemi.

Co teď již obviněného 37letého muže vedlo k tomuto jednání? Muž ke svému protiprávnímu jednání při výslechu uvedl, že se nejednalo o cílený útok na zdravotníky, neboť nevěděl, že se jedná o jejich vozidla, ale jednal tak z toho důvodu, že byl v tu dobu rozčílený, protože nedostal jím požadované léky.

V závěru bychom chtěli poděkovat všem, kteří muže na záběrech poznali a poskytli nám poznatky k jeho osobě na linku 158.

Autor: por. Bc. Michaela Richterová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Vandal, který poškozoval auta v areálu kladenské nemocnice, byl vyšetřovatelem dopaden a obviněn

Comments are closed.